Z nowymi przepisami kulinarnymi jest tak, że mogą
się nie sprawdzić a z nowymi winami, że mogą nie smakować. Ale jak to się
przyjęło mówić, „nie spróbujesz, nie będziesz wiedział”, „lepiej spróbować i
żałować niż nie spróbować i żałować”. Aby nie żałować, spróbowałam nowego
przepisu na Soczyste Brownie z dodatkiem
wina czekoladowego, dołączonego do wina Rosso Nobile Al Cioccolata.
Kto opracował przepis do tego wina, wywiązał się z
zadania z sukcesem. Brownie z przepisu, wychodzą idealne, smaczne i mogą być
bazą dla lubiących eksperymentować ze smakiem a wino doskonale podkreśla ich
świąteczny smak. Wachlarz aromatów wina
i deseru magicznie wprowadza nas w
świąteczny nastrój. Kto
szuka fajnego przepisu z wykorzystaniem wina i ciekawego zestawienia wina z
potrawami, powinien sięgnąć po wino Rosso Nobile Al Cioccolata. Nowość w ofercie Makro w cenie promocyjnej: 20 zł. Wino słodkie,
aromatyzowane aromatami czekolady. O pięknym rubinowym kolorze o zapachu
słodkiej kawy, czekolady na gorąco z dodatkiem soczystej wiśni w tle.
Soczyste Brownie z dodatkiem wina czekoladowego
Składniki: 200g masła, 200g gorzkiej czekolady, 6
jajek, 500g cukru, 150g maki, 4 czubate łyżki kakao, 2 łyżki wina Rosso Nobile Al
Cioccolata.
Przygotowanie: masło razem z pokruszoną czekoladą roztopić
w garnku, nie gotować. Pozostawić do wystygnięcia. Zmiksować jajka z cukrem w
misce na gęstą pianę do podwojenia objętości. Dodać wystudzone masło z
czekoladą. W osobnej misce wymieszać mąkę z kakao i dodać po łyżce do ubitej masy. Na
koniec dodajemy wino. Ciasto wyłożyć do na prostokątną blaszkę do piekarnika
nagrzanego do 170°C. Kiedy powierzchnia będzie zarumieniona, a ciasto zacznie odchodzić
nieco od krawędzi można je wyjąc z pieca. Ja moje Brownie upiekłam w foremkach świątecznych:)
Z Okazji
Nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia Dla Wszystkich Serdeczne Życzenia
Spokojnych i Rodzinnych Wesołych Świąt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz