środa, 18 grudnia 2013

Czas na Święta

Z nowymi przepisami kulinarnymi jest tak, że mogą się nie sprawdzić a z nowymi winami, że mogą nie smakować. Ale jak to się przyjęło mówić, „nie spróbujesz, nie będziesz wiedział”, „lepiej spróbować i żałować niż nie spróbować i żałować”. Aby nie żałować, spróbowałam nowego przepisu na Soczyste Brownie z dodatkiem wina czekoladowego, dołączonego do wina Rosso Nobile Al Cioccolata.
Kto opracował przepis do tego wina, wywiązał się z zadania z sukcesem. Brownie z przepisu, wychodzą idealne, smaczne i mogą być bazą dla lubiących eksperymentować ze smakiem a wino doskonale podkreśla ich świąteczny  smak. Wachlarz aromatów wina i deseru  magicznie wprowadza nas w świąteczny nastrój. Kto szuka fajnego przepisu z wykorzystaniem wina i ciekawego zestawienia wina z potrawami, powinien sięgnąć po wino Rosso Nobile Al Cioccolata. Nowość w ofercie Makro w cenie promocyjnej: 20 zł.  Wino słodkie, aromatyzowane aromatami czekolady. O pięknym rubinowym kolorze o zapachu słodkiej kawy, czekolady na gorąco z dodatkiem soczystej wiśni w tle.
Soczyste Brownie z dodatkiem wina czekoladowego

Składniki: 200g masła, 200g gorzkiej czekolady, 6 jajek, 500g cukru, 150g maki, 4 czubate łyżki kakao, 2 łyżki wina Rosso Nobile Al Cioccolata.
Przygotowanie: masło razem z pokruszoną czekoladą roztopić w garnku, nie gotować. Pozostawić do wystygnięcia. Zmiksować jajka z cukrem w misce na gęstą pianę do podwojenia objętości. Dodać wystudzone masło z czekoladą. W osobnej misce wymieszać mąkę z kakao i dodać po łyżce do ubitej masy. Na koniec dodajemy wino. Ciasto wyłożyć do na prostokątną blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170°C. Kiedy powierzchnia będzie zarumieniona, a ciasto zacznie odchodzić nieco od krawędzi można je wyjąc z pieca. Ja moje Brownie upiekłam w foremkach świątecznych:)
Z Okazji Nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia Dla Wszystkich Serdeczne Życzenia Spokojnych i Rodzinnych Wesołych Świąt

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz