czwartek, 6 marca 2014

W TYM KARNAWALE

„Jeżeli w tym karnawale  nie tańczyliście za wiele i żaden się nie trafił  szampański bal” i pozostała gdzieś na dnie Waszej piwniczki butelka wina musującego a może szampana. To teraz jest okazja, aby ją otworzyć. A tą okazją może być  Szampański Kurczak. Potrzebna jest butelka wina musującego, ewentualnie:)  szampan i oczywiście kurczak. Kurczaka należy natrzeć przyprawami, pozostawić w lodówce na godzinę. Następnie piec skraplając go szampanem czy winem musującym. Kurczak w czasie takiego pieczenia nabiera pięknego złotego koloru a skórka staje się chrupiąca i błyszcząca. Fajne efekty daje, także spryskiwanie czerwonym winem kaczki, gęsi podczas pieczenia.
P.S. Przy otwieraniu „bąbelków” nie w karnawaleJ zawsze kręcimy butelką w prawo, lewo i wykręcamy ostrożnie korek. Na zdrowie!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz