Kwiaty cukinii w krajach basenu Morza Śródziemnego
są bardzo popularnym przysmakiem, są wykorzystywane w kuchni na wiele sposobów.
W Polsce coraz częściej dostępne do kupienia na „Zielonych Ryneczkach”, a kto
ma kawałek ogródka z glebą próchniczną, którą cukinia najbardziej lubi może
posadzić sobie, chociaż jedną sadzonkę tak na „smaka”. Z dostępnością wina ze
szczepu chardonnay nie ma takiego problemu, jak z kwiatami cukinii, można go
dostać ze wszystkich krajów winiarskich i w każdym przedziale cenowym.
Chardonnay jest bardzo popularne wśród konsumentów wina i lubiane, a także
często zestawiane z jedzeniem.
Chardonnay to doskonały partner do dań, gdzie króluje masło, śmietana, roztopione sery, biała fasolka, makaron, kasze. Idealne do skorupiaków, drobiu, grzybów jak pieczarki i boczniaki. Kiedy w daniu jest obecna cebula i czosnek to tam, też znajdzie się miejsce dla kieliszka chardonnay.
Chardonnay to doskonały partner do dań, gdzie króluje masło, śmietana, roztopione sery, biała fasolka, makaron, kasze. Idealne do skorupiaków, drobiu, grzybów jak pieczarki i boczniaki. Kiedy w daniu jest obecna cebula i czosnek to tam, też znajdzie się miejsce dla kieliszka chardonnay.
Smaczne połączenie, które pokazało, że chardonnay
lubi stół a teza ABC - Anything But
Chardonnay w tym przypadku nie sprawdziło się !!! i dobrze:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz