The Domaine de la
Baume was created by the Prat family. They built a home there which oozes
character, a real Languedoc folly. A wrought iron J and P referring to Joseph
Prat still decorate the front door of the house and the imposing gate. Over the
last 10 years, the vineyard has been modernised with the addition of an air
conditioned wine storehouse able to contain 500 barrels. The vineyard has been
entirely replanted and now covers 146 hectares with high trellises, total cover
planting and automatic fertilisation.
Selection of the
parcels is only the prelude to the wine-making techniques directly inspired by
the New World. The Domaine de la Baume was one of the first to harvest entirely
by night, to adopt and mastermicro-oxygenation and the use of inert gases to
preserve the freshness and fruitiness of the wine over several years.
Clay, sand and
loamy soil both on plateaus and on slopes have produced a wide palette of wines
from the most congenial to the most polished. The wines from the domain are
pleasurable wines, offering a vast aromatic palette and obviously make
excellent gastronomic partners.
Oenologist – Winemaker: Frédéric Glangetas
Terroir: Clay-limestone clay-sand plateau
Area of the property: 176 hectares of
which 146 hectares grow vines
Average age of the vineyard: 15
years
Grape varieties: Cabernet
Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon, Chardonnay and Viognier
W ciągu ostatnich 10
lat winnica i winiarnia przeszły bardzo dużo zmian, w kierunku nowoczesnego
podejścia do uprawy i produkcji winorośli. W Domaine de la Baume, po raz pierwszy został wprowadzony nocny
zbiór winogron, aby przedłużyć świeżość win na kilka lat dłużej, porównując do
świeżości przy tradycyjnym zbiorze.
Domaine de la Baume to wina, które powstają na ziemi langwedockiej w klimacie Morza Śródziemnego, jednak typ i styl win to już nowoczesność i patrzenie na konsumenta przez pryzmat potrzeb dzisiejszego świata. Wina z Domaine de la Baume , pochodzą z upraw o powierzchni 146 ha, gdzie uprawiana jest winorośl: cabernet sauvignon, merlot, syrah, pinot noir, sauvignon, chardonnay i viognier. Na glebie: glina, piasek wapienny płaskowyż. Średni wiek winnicy to 15 lat.
Domaine de la Baume to wina, które powstają na ziemi langwedockiej w klimacie Morza Śródziemnego, jednak typ i styl win to już nowoczesność i patrzenie na konsumenta przez pryzmat potrzeb dzisiejszego świata. Wina z Domaine de la Baume , pochodzą z upraw o powierzchni 146 ha, gdzie uprawiana jest winorośl: cabernet sauvignon, merlot, syrah, pinot noir, sauvignon, chardonnay i viognier. Na glebie: glina, piasek wapienny płaskowyż. Średni wiek winnicy to 15 lat.
Wina Domaine de la Baume to smaczne wina,
oferujące szeroką aromatyczną paletę. Wina te doskonale sprawdzają
się w gastronomii w połączeniu z tradycyjną langwedocką kuchnią i ze światowymi daniami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz