sobota, 8 listopada 2014

DOMAINE DE LA BAUME – THE SECRETS OF THE SOUTH

          The Domaine de la Baume was created by the Prat family. They built a home there which oozes character, a real Languedoc folly. A wrought iron J and P referring to Joseph Prat still decorate the front door of the house and the imposing gate. Over the last 10 years, the vineyard has been modernised with the addition of an air conditioned wine storehouse able to contain 500 barrels. The vineyard has been entirely replanted and now covers 146 hectares with high trellises, total cover planting and automatic fertilisation.
         Selection of the parcels is only the prelude to the wine-making techniques directly inspired by the New World. The Domaine de la Baume was one of the first to harvest entirely by night, to adopt and mastermicro-oxygenation and the use of inert gases to preserve the freshness and fruitiness of the wine over several years.
         Clay, sand and loamy soil both on plateaus and on slopes have produced a wide palette of wines from the most congenial to the most polished. The wines from the domain are pleasurable wines, offering a vast aromatic palette and obviously make excellent gastronomic partners.
 
Oenologist – Winemaker:  Frédéric Glangetas
Terroir:  Clay-limestone clay-sand plateau
Area of the property:  176  hectares of which 146 hectares grow vines
Average age of the vineyard: 15 years
Grape varieties: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon, Chardonnay and Viognier
       Domaine de la Baume zostało stworzone przez rodzinę Prat. To Oni wybudowali piękny dom w klimacie Langwedocji. Do dnia dzisiejszego na pięknej wyjazdowej bramie widnieją wykute dwie żelazne litery JiP, są to inicjały założyciela – Józef Prat.  
      W ciągu ostatnich 10 lat winnica i winiarnia przeszły bardzo dużo zmian, w kierunku nowoczesnego podejścia do uprawy i produkcji winorośli. W Domaine de la Baume, po raz pierwszy został wprowadzony nocny zbiór winogron, aby przedłużyć świeżość win na kilka lat dłużej, porównując do świeżości przy tradycyjnym zbiorze.
         Domaine de la Baume to wina, które powstają na ziemi langwedockiej w klimacie Morza Śródziemnego, jednak typ i styl win to już nowoczesność i patrzenie na konsumenta przez pryzmat potrzeb dzisiejszego świata. Wina z Domaine de la Baume , pochodzą z upraw o powierzchni 146 ha, gdzie uprawiana jest winorośl: cabernet sauvignon, merlot, syrah, pinot noir, sauvignon, chardonnay i viognier. Na glebie: glina, piasek wapienny płaskowyż. Średni wiek winnicy to 15 lat.
          Wina Domaine de la Baume to smaczne wina, oferujące szeroką aromatyczną paletę. Wina te doskonale sprawdzają się w gastronomii w połączeniu z tradycyjną langwedocką kuchnią i ze światowymi daniami.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz